Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




21. juli 2010

Vi overlevede de 27 sluser

Gælder for den 19. juli
Det blev godt nok en hård dag. Men egentlig kan vi ikke klage, for vejret var meget flot (og varmt), naturen var superflot, og sluserne kørte stort set upåklageligt.
Vi havde problemer med den allerførste sluse efter selve Attigny by. Den blinkede både rødt og gult, og porten var lukket. Det man kan gøre i sådan en situation, er at kalde på VHF-kanal 20, eller kalde op på en alarmknap i selve slusen. Vi blev enige om at landsætte Navigatøren, så hun kunne bruge alarmen i slusen. Det virkede!
Undervejs mødte vi dette sted:

Her kan man enten vælge slusen til venstre mod Ardennerne, eller den højre mod Vouziers.
Herefter gik det slag i slag over Ardennerne. 27 sluser fordelt over 9 kilometer. Det tog os 5½ time. Det anbefales at have lavet madpakker fra morgenstunden, for der er ikke tid til den slags undervejs!
Dagens kajplads blev i le Chesne.

Der er plads til fire til seks både i alt, så vi var heldige at få en plads. Der er hverken toilet eller bad, men trods alt strøm og vand. På en nærliggende kro/bar/restaurant spurgte Navigatøren om det var muligt at købe ”dusch”. Jo jo, for 2 euro pr. person fik vi lov til at bruge det kvindelige personales private brusebad. Lidt sjovt at komme ind bag den franske facade! Vi nød det varme vand, men undrede os over den totale mangel på vvs-håndværksmæssig kunnen.