Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




4. juni 2010

Vi mærkede suget fra en Skubber

Gælder for den 31. maj 2010
Vi glædede os til at forlade Thieu, for lige meget hvad, så blev den havnemester lige en tand for meget. Vi var konstant overvåget, og skulle bede om alting.
Klokken ni drog vi mod slusen ud af havnen. Havnemesteren bedyrede at slusen åbnede klokken ni, men der var helt dødt. Efter forgæves kald på VHF’en valgte Navigatøren at ringe på det telefonnummer, der var anført under ”Si absence”. På sit mangelfulde franske lykkedes det at gøre opmærksom på hvad vi ville, og klokken ti ankom slusemesteren endelig. Øv, det er lang tid at vente.
Nå, men ellers gik det meget godt til Peronnes (stadig i Belgien). Eneste aberderbei undervejs var en ”skubber” foran os, som havde meget tung last. Den skrabede på bunden, og kunne kun komme op på mellem seks og otte kilometer i timen. Skipper blev træt af den, og lagde an til overhaling. Men det er sin sag at overhale sådan en Motherf…. Selv om vi skruede helt op på speederen, blev vi suget tilbage af den vandmasse, som en skubber fortrænger. Endelig efter flere minutters nervepirrende kapløb, lykkedes det at komme forbi.
Vi blev også selv overhalet af en flodpram. Vi syntes godt nok at han havde rigeligt med gas på. Så meget at der kom høje bølger. Det er vi ellers ikke vant til her på kanalerne:


I den sidste sluse før Peronnes havn, dukkede den afskyelige skubber op igen – men vi var dog én slusning foran ham.
Vi havde forventning om at kunne købe søkort i Peronnes – det havde havnemesteren i Thieu fortalt at vi kunne gøre ombord på et skib med navnet Neptunia.
Men i Peronnes havn fik vi at vide at Neptunia ligger nogle kilometer ”den forkerte vej”, set med vores øjne. Nå – det må vi klare i morgen.