Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




2. august 2010

Ud at ride på bølgerne

Gælder for den 2. august
Dagens tur gik først lidt ned ad Maas, så vi kunne komme tilbage til indsejlingen til Maas-Waal-kanalen. Den ligner sig selv – ret kedelig, og slutter med en kæmpesluse, som førte os én sølle meter nedad.
Og så var det ellers modstrøms ad Waal og Rhinen! Det var en af de udfordringer, som Skipper havde gruet meget for. Hvordan vil modstrømmen være? Hvor mange flodpramme ville vi møde? Og hvor langt kunne vi klare at sejle i dag?
Men det gik faktisk ganske godt. Bacchus kunne pløje sig gennem bølgerne og strømmen med mellem seks og ti kilometer i timen.
Skipper havde godt nok ikke tid til at spise frokost på turen – men mad kan Navigatøren ikke undvære. Hun kan godt holde udkig mens hun gumler.
Vi havde spottet en havn ved byen Tolkamer. Gad vide om det betyder toldkammer? Byen ligger på grænsen mellem Holland og Tyskland, og igen var det med et lille hul fra floden (Rhinen) ind til en kæmpe sø. Området hedder ”De Bijland”, og ligger meget smukt.



En af dagens andre udfordringer var at skaffe aftensmad! Navigatøren måtte cykle langt omkring, før hun endelig fandt et supermarked i nabobyen Lobith. Manglende stedsans gjorde cykelturen unødigt lang. Øv.
Aftenen sluttede ombord på en norsk båd, hvor vi snakkede om norsk olie og dumme danske energiministre. Vi udvekslede også nogle gode og dårlige råd. Hm! Det blev lidt sent.