Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




2. august 2010

Fugleskræmsler virker ikke

Gælder for den 1. august
Vi ville prøve en ”ny” havn på denne tur. Så det blev Cuijk. Gad vide hvordan det udtales? Vi kan godt forstå lidt hollandsk, men ofte lyder det i vores ører som en båndoptagelse, der afspilles baglæns.
Havnen ligger cirka en kilometer forbi Maas-Waal-kanalen, som vi skal op ad på næste tur. Men det var et godt valg at tage denne afstikker. Havnen ligger i en kæmpe sø, som er forbundet med Maas med et lille bitte ”hul”. Et helt fantastisk vandsportsområde – helt enormt stort og med masser af havne. Vi valgte helt tilfældigt blandt alle havnene, og det blev så ”De Kraaijenbergse Plassen”. Temmelig urolig men hyggelig havn med et rigt fugle- og planteliv:


Vi var løbet tør for fødevarer, så vi skulle gerne finde et supermarked. Havnefogeden var meget behjælpelig, og viste på et kort at der var 3-4 kilometer til den nærmeste – som oven i købet havde søndagsåbent. Turen dertil gik gennem et fantastisk vådområde med løsgående højlandskvæg. Navigatøren kiggede sig ofte tilbage over skulderen. Sådan nogle krabater har lange spidse horn.
På turen ned af Maas nød vi synet af de mange gåseflokke. Der er både grågæs, canadagæs, bramgæs og ægyptiske gæs. Den største flok så vi foran tre fugleskræmsler. Så man må sige at de ikke virker efter hensigten: