Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




14. august 2010

I røven af en skubber

Gælder for den 4. august
Endnu en bid af Reinen er klaret! Vi nåede Wesel efter tre og en halv time i skærsilden. Vi kom til at ligge i røven af en langsom skubber (et specielt fartøj, som kan bugsere op til 6 bunkerbåde). Det kan være en god taktik, for vi lå en smule beskyttet bag ham. Men det var noget værre møg, da han pludselig skulle skifte besætning. To gange blev en lille jolle sendt i land med en mand, der skulle sættes af. Imens lå vi i modstrøm og skruevand og bandede ham langt væk. Det var ikke muligt at overhale, for de andre flodpramme gled i en lind strøm udenom ham (og os).
Vi havde en modstrøm på op til 5 km/t. Det lyder måske ikke af meget for landkrabber, men det betød at vi ofte kun kom fremad med cirka 5-6 km/t. Vi kunne have gået strækningen hurtigere på vores egne ben!
Men der kan også være smukt ved Rheinen.

Det er nok svært at se på billedet, men der er bygget høfder ud i Rheinen, hvorpå de røde/grønne afmærkninger står. Derved opstår nogle ”lommer” – eller små vige med smult vand. Man skal ikke sejle derind, for der kan være meget lavvandet. Men det giver et varieret og spændende liv på stranden.
I Wesel havn ligger flere sejlklubber og restauranter. Vi valgte at spise på restauranten ved ”vores” bro. Fantastisk mad til lyden af Klaus Wunderlich!
Til slut et godnatbillede fra Wesel havn med udsigt til Rheinen: