Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




21. juli 2010

Skovtur med Bacchus

Gælder for den 16. og 17. juli
Altså, Skipper gider egentlig ikke gå tur i skoven så ofte som Navigatøren. Men den her måde at ”gå” i skoven på, kan vi begge to godt lide:

Skoven vælter ind over Canal latéral a l’Aisne fra begge sider. Det er meget smukt, men skoven ser ud til at æde sig ind over kanalen. Vi snakker ofte om, at hvis der ikke snart fældes træer og ryddes op langs kanalen, så går der ikke mange år før den er ubrugelig.
Det stormvejr, der trak ind over os i Reims, har åbenbart også været voldsomt på denne strækning. Der er knækket mange grene af træerne, og de ligger og roder rundt i vandet. Skipper kan heldigvis sejle slalom!
Dagens havn var Rethel, som er en dejlig handelsby at lægge til i. Af en eller anden grund var der mange andre både langs kajen, og det var svært at mokke Bacchus ind i mellem dem.
For første gang kom vi til en kaj, hvor der IKKE var fortøjningspullerter. Det betyder at man selv må hamre nogle pløkker i jorden. Vi havde kun to små pløkker til et solsejl. De ville ikke kunne holde Bacchus ret længe, så Navigatøren måtte fluks hoppe på cyklen, og finde det nærmeste byggemarked. De havde ingen pløkker – men to meterlange jordspyd måtte kunne bruges? Lidt alternativt, syntes Skipper!
Godt råd: husk pløkker hjemmefra.
Det var heller ikke nemt at få lov til at koble på elnettet, for der var kun nogle få stik på kajen. Det medførte lige lidt gniderier med nogle hollændere, som havde fået ejerfornemmelser. Bare ærgerligt.
Billede fra Rethel: