Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




7. juli 2010

Ædlere dyredele

Gælder for den 4. juli
Fra Lagny til Poincy. Nu er vi rigtigt ude i det smukke flodlandskab. Marne er smuk – men ikke så bred. Her møder vi lige en peniche:

Dagens mål var Poincy, fordi vi trængte til et bad. Poincy er et af de få steder, hvor der er et symbol i søkortet for ”dusch”. Dem er der ikke ligefrem mange af i Frankrig. Men vi er jo nogle fattigrøve, og har ikke et rigtigt bad ombord.
Der er så ikke ligefrem luksuriøst i Poincy, men brusebadet gjorde godt. Toilettet ligger i en minimal tilbygning, og du skal enten bakke eller ”køre” forlæns ind – alt efter trang!

Den 4. juli er vores bryllupsdag, så aftenen ville vi helst fejre på en restaurant. Der er en restaurant i Poincy – kunne vi se af symbolerne i søkortet. Men at det var en Michelin-restaurant, kunne vi ikke vide på forhånd!
Vi kom anstigende uden forudgående reservation. Første kiks!
Derefter bestilte vi en menu – efter det franske menukort. Andet kiks!
Maden var pragtfuld, men vi ved ikke helt hvad vi fik. Vores smagsløg omsatte menuen til følgende:
Et fingerbøl med en kold grønsagssuppe plus en strimmel ristet brød.
Melonkugler med en anelse Serano-skinke.
Hovedret: en slags sammenkogt, som henledte tanken på ædlere dyre-dele. Smagte henrivende.
Derefter ”fromage” – altså oste. Det er bare de bedste oste vi NOGENSINDE har smagt. Altså kun lige en smagsprøve af tre slags hver.
Til sidst fik vi lun æblekage og æblestykker i cider. Og fire slags kager.
Vi gik mætte og 113 euros fattigere fra restauranten. Det er nok ikke dyrt – men det varer lidt inden vi går på restaurant igen!