Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




8. maj 2010

ELSKES

Gælder for 7. og 8. maj
Afgang fra Olfen med kurs mod Dorsten.
Der er fire sluser mellem Olfen og Dorsten. I dag kom vi i alt 28 meter nedad, for vi skal jo snart på Rhinen – og den har ingen sluser (frit fald fra bjergene og til udløbet).
De fire slusninger forløb fint; det er nemmere at komme ned end op!
Det er afvekslende at sejle på Wessel-Datteln-kanalen. Der er både natur og industri. Blandt andet et kæmpe kemihalløj-anlæg, som strakte sig over flere kilometer, og pludselig er man ude blandt marker og skove igen.
Undervejs mødte vi en bygning, hvorpå der står ELSKES. Se selv:

Og så er det blevet gåse-tid! Vi mødte mange grågåse-par med 2-6 unger pr. familie. De er sjove at se på. Ordet gåsegang er helt klart forståeligt nu.
Vi har også mødt vilde kaniner (uha). Det ser ud til at de laver nogle kæmpehuller i kanalskrænterne, så de er sikkert særligt populære her. Men vi syn’s at de er søde!
Dorsten havn ligger direkte ud til kanalen. Flodprammene glider konstant forbi og laver søgang. Men det er nu hyggeligt – vi bliver ikke søsyge af den slags.
Selve byen ligger lige om hjørnet, og byder på en dejlig gågade. Juhu – shopping!