Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




14. august 2010

Gutentag, Frau Hansen

Gælder for den 13. august
Vi ville så gerne have taget en lang tur på Mittellandkanal, men der lå lidt for mange langsomme flodpramme foran os. Så det blev kun til Bad Essen. Men det var faktisk rigtigt sjovt, for Navigatøren blev for en gangs skyld mundlam! Da hun gik på havnekontoret for at betale havnepenge, sagde havnefogeden: ”Gutentag, Sie müssen Frau Hansen waren”. Ups –hvordan kunne han vide det? Men det var simpelthen fordi de kunne huske vores båd fra sidste gang vi var der, og der havde jeg skrevet ”Hansen”. Der kommer nok ikke så mange både fra Danmark i deres havn.