Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




8. maj 2010

Første maj-fest

Gælder for 1. maj
Afgang fra Minden med kurs mod Bad Essen.
Det undrede os lidt at der var så mange mennesker langs kanalen denne dag. Men det fandt vi ud skyldes at første maj er en festdag i Tyskland. Der var tabbernakkel som ved de danske studentergilder, med pyntede vogne og høj musik.
Vi havde en flodpram i røven i flere timer. Det er meget stressende. Vi må kun sejle 10 km i timen af hensyn til slusesiderne – og det gælder også de store pramme. Men til sidst fik vi nok af ham, og gik ind og søvlede lidt rundt ved et Liegestelle til prammen var forbi os.
Der er stadig lige smukt langs kanalen. Alle træerne er nu sprunget ud. Næste billede viser et smukt vue mod syd, hvor der lige var en åbning mellem træerne langs kanalen:

Bad Essen er en lille havn, som ligger godt placeret på ruten derned ad. I vores søkort står der at der er ”Hafentor” i Bad Essen. Vi mener at det betyder, at der sådan en slags port i vandet, som dæmmer op for bølgeskvulpene fra forbipasserende pramme. Så vi havde lidt kriller i maven. Heldigvis var ”Toren” ude af drift, for der er ikke megen tid at reagere på, når havnehullet er så lille.
Vi blev mødt af en meget overtalende og imødekommende Hafenmeister. Vi skulle endelig tage ind og se byen, og vi skulle tage ud til et nærliggende slot og se på haven. Det gør vi så!
Alle forretninger har lukket første maj. Kun restauranter og knejper er åbne. Samt turist-forretninger. Heldigvis var der også åbent hos en delikatesse/slagter, så vi kunne få noget aftensmad.