Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




18. april 2010

Svaneredning og Mikado-spil



Gælder for torsdag den 15. april.
Knopsvanen blev hjulpet ned fra svalegangen og sat fri i havnen. Modig mand.
Vi ville egentlig gerne videre på sejlturen, men manglede et kort over indsejlingen til Nysted. I den lokale Arnold Busch fandt vi – jubiii – en søkortkommode. Men ak – skuffen med kort 163 var tom = udsolgt. Hvad så? Det endte med at navigatøren fik følgende beskrivelse af en pensioneret søulk: ”Når du når til den faldefærdige bro ved Gedsergård så skal du bare finde sydmærket. Så er det ingen problemer. Men snyd ikke sydmærket, for der er sten ind mod Nysted-siden”.
Hm. Tør vi det? Ja, det turde vi godt. Men hold da op en tur. Sømærkerne syd for Nykøbing Falster ser ud som et spil Mikado-pinde, det er kastet hulter til bulter. Tungen lige i munden, og lav fart. Men det gik fint. Først lige før Nysted gik vi i panik. Der manglede flere kompasafmærkninger, så det blev sejlads i blinde efter søkortplotteren alene.
Heldigvis ventede computeren med at gå død til vi havde selve Nysted havn inden for synsvidde. Den ski…. computer – den skulle ha’… (resten af teksten er fjernet af censuren).