Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




25. april 2010

Laaaaaaaaaaaaang tur – havnene er ikke dybe nok

Vi forlod smukke Uelzen, og regnede med at vi kun skulle sejle et par timer.
Første udfordring var slusen Uelzen, som er cirka 23 meter. Men puha en grimmert. Vi blev beordret til at bruge samme fortøjningspullert til både for- og agterfortøjningen. Og det er altså noget gylle. Vi lå mere på tværs i slusen end på langs. Det er ellers nogle smarte pullerter, som følger med skibet op, men der er rimeligt meget knald på strømningerne når der lukkes vand ind. Og når flodpramme skal ud af slusen først. Vi følte os som tapet der blev klasket op at slusevæggen da flodprammen satte gas på.
Vores plan var Wittingen hafen. Men der er ikke vand nok i Wittingen, selvom der står at der dybden er 150 cm. Vi skrabede hen over mudderbunden, og måtte fedte ud igen. Øv øv. Vi vidste godt at næste havn lå langt væk, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Vi måtte så sejle de sidste 40 kilometer på Elbe-Seitekanalen, og derefter finde en havn på Mitellandskanalen. Det blev en laaaaaang tur. For godt nok er Elbe-Seite kanalen smuk, men den er lidt kedelig bortset fra fuglereservaterne og den smukke natur.
Først prøvede vi at satse på Yacht Club Hoffmannstadt Fallersleben. Den ligger godt nok en kilometer ”den forkerte vej” ad Mittellandskanalen. Altså øst på. Men den var tættest på. Den har så bare kun 130 cm’s dybde, så det gad vi ikke engang prøve.
Nå nå, så måtte vi jo videre.
Så prøvede vi Abbedsbüttel. Det gik godt nok med dybden, men det var en high society havn. Meget privat og vi følte os bestemt ikke velkomne. Og da der ikke kom nogen med nøglen til strømforsyningen – trods flere henvendelser – valgte vi at forlade havnen igen efter at have spist aftensmad.
Dagens højdepunkt blev så Yachthafen Heidanger, som ligger i Salzgitter kanalen. Hold da bøtte for en havn. En rigtigt smørhul.
Vi har i alt sejlet 93 kilometer i dag. Så vi er trætte - Godnat!