Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




21. april 2010

Dette er ikke det skæve tårn i Pisa


Gælder for mandag den 19. april
Vi troede at det ville være en god ide at komme tidligt af sted om morgenen. Så vi havde sat vækkeuret til klokken 04:00. Men hallo – det er skide mørkt om morgenen i april. Så vi gik i seng igen – og stod først op klokken 07:00. Så var det blevet pænt lyst.
Lidt over klokken otte var vi på vej – først igennem den kringlede sejlrende til/fra Nysted, derefter tværs igennem den kæmpestore vindmøllepark, så kurs 235 grader mod Fehmeren.
Det blev en laaaaang og ikke særlig begivenhedsrig sejlads. Efter lidt snak om vi skulle søge havn på Fehmeren – eller gå direkte mod Lübeck, valgte vi den direkte kurs. Så efter ni timer og 53 sømil var vi i Travemünde. Vi valgte at gå ind i Passat-hafen – lige bag den smukke firemastede bark Passat.
Billedet viser det høje hotel, som er en god landkending ved Travemünde. Skipper syntes at mit billede af hotellet er skævt – derfor hedder dette indlæg noget om et skævt tårn i Pisa!
Hvor var det fedt at komme ind i havn. Endelig er vi kommet til Europas indre vandveje. Det blev fejret med champagne. Dagens ret var en hummersuppe – som smagte af helvede til - og en ganske ok omelet.
Vi slutter lige af med et billede af Passat om aftenen med lys på: