Kort og godt om turen:

Sådan så vores blog-forside ud inden vi tog afsted på vores kanaltur i foråret 2010:


For omkring tre år siden besluttede vi os for tage på en længere tur ad Europas indre vandveje.



Og nu er det nu!



Vi har skrabet ferie sammen og taget fire måneders orlov fra vores arbejde, så vi i alt har seks måneder til vores rådighed. Fra 1. april 2010 er vi "arbejdsfri" i seks måneder. Jubiiiii!



Planen er at vi vil få Bacchus kørt fra Veddelev havn til Korsør havn med en vognmand. Så sparer vi en lang tur rundt om Sjællands Odde.



Fra Korsør går turen sådan cirka til Rødby, over Østersøen til Lübeck, ind i kanalen bag Lübeck, ned ad Elbe-Seite-kanal, på tværs af Tyskland via Mittellandskanal, gennem Holland og Belgien og ad Meuse til Paris. Vi drømmer om at lægge Bacchus midt i Paris og holde nogle ugers ferie i selve byens hjerte. Og så skal vi jo hjem igen, så vi kan starte på arbejde den 1. oktober.



Via denne blog kan alle interesserede (familie, venner, kolleger) følge vores tur gennem Europa. Vi vil skrive logbog når vi kan komme i kontakt med "nettet".




24. august 2010

Lavvandet i Lübeck

Gælder for den 24. august
Endnu en tur i konvojen til Lübeck! De sidste fem sluser på vores kanaltur var det rene barnemad. Dels var det små sluser, og dels gik det nedad. Her er lige et billede af vores sidste sluse:


Vejret var igen lidt udfordrende, nemlig meget kraftig vind. Så det var svært at styre Bacchus ind i sluserne, og vi fik vist endnu et par skrammer i lakken.
Men vi nød turen alligevel, for der er nok at kigge på langs kanalen. Der er utroligt smukt, og et meget varieret fugleliv. Vi så tre traner, der stod og holdt vagt på en mark. Desværre nåede vi ikke at tage et billede af dem, men her er så bare noget andet smukt at se på:


I Lübeck havde vi besluttet os for at gå ind i Hansahafen, som vi kender fra turen herned. Den er lidt dyr at overnatte i, men ligger meget centralt. Og der var meget vigtige ting på dagens huskesedlen. Nemlig Niederegger-chokolade, som produceres i Lübeck. Smager sindsygt godt!
Normalt kan man sejle hele vejen rundt om Lübeck centrum, men denne dag var det meget lavvandet pga. af vestenvind. Vi gik på grund allerede udenfor selve byen. Så vi valgte at tage den østlige tur rundt om byen – samme vej som flodprammene.
Den sidste bro på denne rute er meget lav, og kan åbnes på anfordring. Vi mente nok at vi kunne passere under den uden at skulle forstyrre biltrafikken. Og det gik lige. Vi lagde vores lille tuttenutte mast ned, og gled under broen med cirka 20 centimeters fri højde. Puha.